13941007000769 PhotoA

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارسپس از انتشار اخبار مربوط به برنج‌های تاریخ مصرف گذشته و آلوده در چند انبار شرکت بازرگانی دولتی و پلمب شدن این انبارها، کارگروه ویژه‌ای برای بررسی و انجام آزمایش بر روی این برنج‌ها تشکیل شد که علیرغم گذشت چند هفته از تشکیل کمیسیون مربوطه هنوز نتایج آزمایش بر روی برنج‌های این شرکت اعلام نشده است.

به گفته عبدالرضا مصری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی موجودی انبارهای برنج شرکت بازرگانی دولتی که گفته می‌شود، تاریخ مصرف آنها گذشته است، حدود 130 هزار تن است.

علی قنبری مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی می‌گوید: این برنج‌ها در اواخر سال 91 و اوایل سال 92 به کشور وارد شده است، بنابراین در اینجا سوالی مطرح می‌شود که چرا علیرغم گذشت حدود 3 سال از واردات این برنج‌ها به کشور مسئولان شرکت بازرگانی دولتی برای عرضه به موقع آن اقدام نکرده‌اند و قطعا به غیر از بحث آلودگی برنج‌ها، باید مسئولان مربوطه نسبت به بی‌توجهی به بیت‌المال پاسخگو باشند.

البته گفته می‌شود که این برنج‌ها برای ذخایر استراتژیک نگهداری می‌شده و ممکن است شرکت بازرگانی برای عدم تخلیه انبارها از برنج کهنه و جایگزینی با برنج نو این دلیل را عنوان کند که به علت ممنوعیت واردات در اواخر سال 93 و اوایل سال 94 از پرکردن به موقع و مجدد انبارها اطمینان نداشته‌ایم و به همین دلیل اقدام به چنین کاری نکرده‌ایم، که در پاسخ به این استدلال احتمالی شرکت بازرگانی دولتی باید گفت، که این شرکت می‌توانست برنج ایرانی را جایگزین ذخایر استراتژیک کند.

عبدالرضا مصری عضو هیئت رئیسه مجلس هم با تاکید بر اینکه مسئول مربوطه باید در مورد دلیل انقضای مصرف این برنج‌ها توضیح دهد، می‌گوید: اگر مسئول مربوطه از انقضای تاریخ مصرف این برنج‌ها اطلاع نداشت، باید بگویم که چنین فردی اصلا مدیر نیست و قابلیت مدیریت ندارد، اما اگر از تاریخ انقضا برنج اطلاع داشته باید بگویم که این فرد نسبت به بیت‌المال هیچ حساسیتی ندارد.

موضوع مهم این است که بخشی از برنج‌های وارداتی برنج هندی است که گفته می‌شود این برنج‌ها، برنج فرآوری شده است و باید در مدت مشخص مصرف شود، چرا که با گذشت تاریخ مصرف این برنج‌ها گاز آرسنیک که یک گاز سمی است، تولید می‌کنند.

البته واردات برنج هندی در اوخر دهه 80 هم بسیار مورد بحث بود و گفته می‌شود که برنج‌های هندی آلوده به سرب است.

رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در این باره می‌گوید: من از این مسئله متعجبم که علی‌رغم اینکه در سال‌های 86 و 87 که در مجلس هشتم مسئله برنج آلوده را بررسی کردیم و ثابت کردیم که برنج 1121 هندی آلوده به فلزات سنگین است، چرا همچنان این برنج‌ها به کشور وارد می‌شود.

رجایی همچنین می‌گوید: برنج 1121 هندی برنج ساختگی است و مشکلات خود را دارد و این برنج‌ها باید براساس تاریخ مصرفی که برای آن تعیین می‌شود مصرف شود در حالی که اسنادی موجود است که تاریخ مصرف این برنج‌ها یک یا دو بار تمدید شده است و براساس اطلاعاتی که در دست است تا پایان سال جاری نیز اعتبار بخشی از این برنج‌ها تمدید شده است.

به هرحال آنچه مسلم است وجود حجم قابل توجهی برنج آلوده و یا تاریخ مصرف گذشته وارداتی در انبارهای شرکت بازرگانی دولتی است که علیرغم انتظار افکار عمومی برای پاسخگویی مسئولان درباره چنین اتفاقی، هنوز پاسخ قانع کننده‌ای توسط شرکت بازرگانی دولتی به آن داده نشده است.

مدیرعامل این شرکت تنها به اظهار این بسنده کرده است که به طور معمول زمانی که تاریخ انقضای محصولات در حال اتمام است، از سازمان غذا و دارو درخواست می‌شود که بر روی کالاها آزمایش و بررسی انجام دهد که این امر طبیعی است و ما نیز بر اساس قانون وظیفه داریم که شرایط آزمایش کردن را برای آنها فراهم کنیم و همین کار را کرده‌ایم.

براساس این گزارش اگر بطور متوسط قیمت هر کیلو برنج وارداتی 4 هزار تومان در نظر گرفته شود، ارزش 130 هزار تن برنج موجود در انبار شرکت بازرگانی که هنوز امکان مصرف آن توسط مراجع ذیصلاح مشخص نشده است، معادل 520 میلیارد تومان می‌شود.

براساس این گزارش: عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی در اواخر هفته گذشته اعلام کرده است که نتایج آزمایشات غذا و داروی سازمان بهداشت و درمان هنوز اعلام نشده است و به زودی نتایج آن مشخص می‌شود.

در این صورت سازمان بازرگانی دولتی و مسئولان آن باید پاسخ دهند مدیریت سازمان چگونه بوده است که هزینه‌ای تا این حد کلان را در شرایط اسف بار اقتصادی کنونی به کشور تحمیل کرده است؟

اکوفارس: همزمان با معرفی کشاورزان و تولید کنندگان نمونه کشوری که با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی انجام شد، نمونه‌های بخش کشاورزی استان تهران هم از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران معرفی شدند.
  

به گزارش اکوفارس به نقل از خبرگزاری فارس، همزمان با معرفی کشاورزان و تولید کنندگان نمونه کشوری که با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی انجام شد، نمونه‌های بخش کشاورزی استان تهران هم از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران معرفی شدند.

اسامی کشاورزان نمونه استان تهران به شرح زیر است:

1-صمد ابراهیمی باغدار نمونه محصول سیب عملکرد 167 هزار کیلوگرم در هکتار فرآیندها: الف- مصرف بهینه آب در باغ با بهره‌مندی از سیستم آبیاری قطره‌ای ب ـ مدیریت تلفیقی با آفات در بیماری ها

-2 آقای محمد قلیانی تولید‌کننده نمونه محصول گواهی شده تولید محصول سیب درختی گواهی شده، فرآیند: الف ـ مصرف بهینه آب و انجام آزمون آب و خاک و گیاه، ب ـ تولید محصول عاری از باقیمانده آفت‌کش‌ها و سموم و فلزات سنگین

-3 رمضانعلی زراعی تولید‌کننده گل و گیاه، آنتوریوم 60 شاخه، داود 250 شاخه، میخک 300 شاخه، آلسترومریا 220 شاخه، ارکیده 15 شاخه فرایند: الف ـ مدیریت 4 هکتار گلخانه هیدروپونیک باز و تولید انواع آنتوریوم‌ها، ب ـ تجهیز کلیه واحدهای گلخانه به سیستم‌های اتوماسیون و هوشمند

-4 شهریار صفاری واحد نمونه گاوداری مدیریت 4 هزار رأس با تولید روزانه 70 تن شیر، الف ـ رعایت اصول بهداشتی همه‌جانبه ب ـ انجام عملیات ثبت رکورد در گله به طور منظم

-5 حسین بیگدلی مدیریت گوسفند‌داری با 1600 رأس مولد داشتی،فرآیند: الف ـ دارا بودن گله یکدست و سالم، ب ـ انجام عملیات بهداشتی دام به صورت منظم

-6 ماشاءالله هداوندخانی دامدار نمونه عشایر 4400 رأس دام مولد داشتی، فرآیند: الف‌ مناسب بودن ضرایب تولید مثلی گله نسبت به میانگین کشوری، ب ـ تولید بیش از 80 تن گوشت قرمز در سال و صادرات بیش از 50 درصد تولیدات

1413364114612 30516

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: عمده‌ترین مشتری محصولات لبنی ایران، کشور عراق و پس از آن افغانستان است که مسلما قطع روابط دیپلماتیک ایران با برخی کشورهای عربی نمی‌تواند در روند صادراتی محصولات لبنی خللی ایجاد کند، بلکه به نفع ایران تمام خواهد شد.

رضا باکری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در چنین شرایطی ممکن است عراق به عنوان بزرگترین مشتری، واردات لبنیات و حتی دیگر محصولات کشاورزی‌اش را از کشورهایی مانند عربستان و ترکیه محدود یا قطع کند و تقاضای بیشتری برای محصولات ایرانی داشته باشد.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: یکی از نگرانی‌هایی که هم‌اکنون در زمینه صادرات لبنیات و دیگر محصولات کشاورزی به عراق وجود دارد کاهش درآمدهای نفتی این کشور در پی سقوط قیمت نفت است که بیم آن می‌رود قدرت خرید عراق برای محصولات کشاورزی ایرانی نیز کاهش پیدا کند.

پنیرهای سخت، عمده‌ترین محصول لبنی صادراتی به روسیه

باکری از پتانسیل 500 میلیون دلاری برای صادرات محصولات لبنی به روسیه در صورت لغو تعرفه‌های این کشور خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر آنچه براساس توافقات بین تجار و مسئولان ایران و روسیه در زمینه لبنیات صورت گرفته، پتانسیل صادرات 500 میلیون دلاری در این زمینه وجود دارد که اگر تعرفه‌های کنونی برداشته شود و مشکلات اداری، تجاری و بانکی حل شود می‌توانیم صادرات لبنیات به روسیه را آغاز کنیم.

وی افزود: عمده‌ترین محصول لبنی که به روسیه صادر می‌شود، انواع پنیرهای سخت مانند گودا، چدا و غیره است که در ایران مشتری چندانی ندارد و برای صادرات دیگر محصولات لبنی چشم‌اندازی تعریف نشده است، چراکه روسیه در زمینه تولید دیگر محصولات لبنی دارای پتانسیل داخلی است و پیش از تیره و تار شدن روابطش با اتحادیه اروپا تنها انواع پنیرهای سخت را از کشورهای اروپایی وارد می‌کرد.

13940524000782 PhotoA

به گزارشخبرگزاری فارساز شادگان، حمید مطرودی صبح امروز در جریان بازدید از کارخانه شالیکوبی این شهرستان، اظهار کرد: ارائه خدمات در سطح روستاها موجب دلگرمی مردم و حضور آنها در روستا و حتی مهاجرت معکوس به روستاها می‌شود.

وی افزود: این تعداد واحدهای شالیکوبی در شادگان دارای پروانه توزیع برنج سالم هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شادگان در ادامه این بازدید، از کیسه‌های حامل سبوس نمونه‌برداری و طی بررسی‌های آزمایشگاهی، گواهی بهداشت جهت محوله نامبرده صادر کرد.

مطرودی اضافه کرد: در سطح شهرستان، 27 کارخانه و انبار شالیکوبی وجود دارد که دی‌ماه جاری 500 تن سبوس برنج به کشور عراق از این کارخانجات صادر شده است.

وی در پایان بیان کرد: کمبود آب و شوری آن و عوامل جوی به‌ویژه گرد و غبار تاثیر منفی بر تولید و صادرات برنج در سال جاری داشته است.

1935208

 

 

 

 

 

 

به گزارشخبرگزاری مهرو به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی ایلام، محمدعلی اقدسی اعلام کرد: از این میزان اراضی ۸۱ هزار هکتار به کشت گندم دیم و ۴۴ هزار هکتار نیز به کشت گندم آبی تخصیص یافت و پیش بینی می شود در سال زراعی ۹۵ - ۹۴ میزان ۲۵۰ هزار تن گندم توسط کشاورزان ایلامی از این اراضی برداشت شود.

وی بیان داشت: همچنین در سال جاری به منظور تامین نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان بیش از ۱۷ هزار تن انواع بذرهای اصلاح شده گندم و جو و همچنین بیش از ۱۳ هزار تن انواع کودهای شیمیایی بین کشاورزان توزیع شده است.

وی تصریح کرد: از زمان برداشت تا کنون سه هزار تن ذرت از یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان برداشت شده است.

اقدسی اضافه کرد: در مجموع سه هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت این محصول رفته و برداشت نهایی نیز تا اواخر دی ماه ادامه دارد.

139409020957027146558384

مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به صادرات ۸هزار تنی محصولات کشاورزی به ارزش ۱۳ میلیون دلار از گمرک استان گفت: تا پایان آذر ماه ۲۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی تولید شده در زنجان از گمرکات سراسر کشور صادر شده است.

عبدالله جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درزنجانضمن تاکید بر تنظیم بازار محصولات کشاورزی استان از مزرعه تا بازار مصرف اظهار داشت: واقعیت این است که در بازار محصولات کشاورزی بیشترین ضرر متوجه کشاورزان به عنوان تولیدکنندگان اصلی است.وی با بیان اینکه پرداخت به اصول تجارت بخش کشاورزی در استان زنجان مبحث جدیدی بوده و نیازمند زمان برای تدوین برنامه‌های مشخص و عملیاتی شدن است، تصریح کرد: فعالان بخش کشاورزی و صادرکنندگان این عرصه به منظور تشکیل کنسرسیوم و هلدینگ متشکل از چندین شرکت با هدف فراهم آوردن زمینه‌های لازم صادرات تولیدات خام و فرآوری شده کشاورزی استان زنجان جلسات لازم را تشکیل می‌دهند.مدیر تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به ابلاغ مشوق‌های صادراتی محصول سیب زمینی ابراز کرد: بر این اساس صادرکنندگان سیب زمینی به ازای هر کیلو 150 تومان از مشوق‌های صادراتی بهره‌مند می‌شوند.وی با بیان اینکه مدیریت تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان همواره برای صادرات تولیدات این بخش چه به صورت خام و چه به صورت محصول فرآوری شده از هر یک از مبادی گمرکی کشور تلاش می‌کند، خاطرنشان کرد: البته هدف ما این است که تولیدات بخش کشاورزی از گمرک استان زنجان به بازارهای بین‌المللی وارد شود.جعفری در مورد صادرات بخش کشاورزی از گمرک استان زنجان هم گفت: بر اساس آخرین گزارشات که مربوط به 8 ماهه امسال است 8 هزار و 422 تن انواع محصول زراعی و باغی به ارزش 13 میلیون و 560 هزار دلار از گمرک استان زنجان از جمله رب گوجه فرنگی، تخم خربزه، سیب زمینی، هندوانه و سایر به بازارهای بین‌المللی صادر شده است.وی با بیان اینکه آمار ارائه شده از سوی گمرک زنجان به طور قطع حاکی از میزان صادرات محصولات بخش کشاورزی استان نمی‌تواند باشد، افزود: بر اساس آماری که از سایر گمرکات کشور استخراج شده است تا پایان آذر ماه امسال 22 هزار تن انواع محصولات باغی و زراعی تولید شده در استان زنجان از گمرکات سایر استان‌ها به کشورهای جهان صادر شده است.مدیر تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: البته آمار 22 هزار تن صادرات محصول کشاورزی استان زنجان از گمرک‌های سراسر کشور از طریق صادرکنندگانی که در دسترس بودند اخذ شده است و به طور قطع این میزان فراتر از آنچه که گفته‌ شد می‌تواند باشد.

13940913000471 PhotoA

 

 

 

 

 

 

کشاورزی دقیق به‌عنوان یکی از نوین‌ترین راهکارها برای کاربرد ابزار و ماشین در عملیات کشاورزی پا به عرصه دنیای تکنولوژی جدید نهاد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، بی‌شک اهمیت غذا و امنیت غذایی به‌عنوان یکی از چالش‌های عصر حاضر و آینده از کسی پوشیده نیست و افزایش روز‌افزون جمعیت از یک سو و کمبود زمین‌های قابل کشت از سوی دیگر، بشر را به سمت افزایش عملکرد در واحد سطح سوق داده است.

کمبود آب و حساسیت در حفظ محیط‌زیست و حفظ منابع انرژی، متخصصین علوم کشاورزی را بر آن داشت تا با ایجاد شیوه‌های نوین در مدیریت مزرعه، علاوه بر بهینه‌سازی مصرف نهاده‌ها، عملکرد را نیز افزایش داده و بازده اقتصادی را بالا ببرند که چنین اهدافی بود تا کشاورزی دقیق به‌عنوان یکی از نوین‌ترین راهکارها جهت کاربرد ابزار و ماشین در

عملیات کشاورزی پا به عرصه دنیای تکنولوژی جدید نهاد.

139409161332317616663414

با توجه به بارش برف و باران و کاهش دمای هوا در مناطق مختلف کشور، هواشناسی کشاورزی توصیه‌هایی به کشاورزان مناطق مختلف کشور ارائه داد.به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیم، اداره هواشناسی کشاورزی هواشناسی کشور، به کشاورزان برای روزهای شانزدهم تا بیستم آذرماه جاری با توجه به بارش برف و باران در مناطق مختلف کشور، توصیه‌هایی به شرح زیر ارائه کرد.

81868911 70358037

امرالله احمدی روز دوشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: بیشتر سطح زیر کشت گوجه فرنگی این شهرستان در مناطق بادوله، بنیاد، کاکی، سناء، شنبه، کردلان، باغان، دشت خورموج، لاورشرقی ودشت پلنگ است.
وی اضافه کرد: برداشت گوجه فرنگی شهرستان دشتی نقش بسیارتعیین کنننده ای درتامین گوجه فرنگی استان بوشهر وسایراستان های کشور دارد
احمدی اظهارکرد: برداشت گوجه فرنگی در دشتی تا پایان اردیبهشت ماه سال اینده ادامه دارد و پیش بینی می شود دراین مدت بیش از200هزارتن محصول گوجه فرنگی خارج از فصل ازمزارع کشاورزی این شهرستان برداشت وبه بازارمصرف کشور عرضه شود.
وی ادامه داد: سال گذشته سطح زیر کشت گوجه فرنگی در شهرستان دشتی بیش از شش هزارو500 هکتار بود که امسال بیش ازیک هزار و100 هکتار کاهش داشته است.
احمدی افزود: اجرای طرح رعایت الگوی کشت براساس عقد تفاهم نامه 3 جانبه، کاهش ذخایر آبی و تنظیم بازار این محصول دلایل کاهش سطح زیر کشت گوجه فرنگی در شهرستان دشتی است.
مدیرجهاد کشاورزی دشتی اضافه کرد: این شهرستان به عنوان دومین قطب کشاورزی استان بوشهر بیشترین سهم را دراشتغال زایی ودرآمد خانوارها دارد.
شهرستان دشتی با 80 هزارنفرجمعیت در80 کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.

81868913 70358045

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، عزیز اله شهیدی فر از برگزاری نمایشگاه تخصصی کشاورزی، ماشین آلات، کود، سم و نهاده های کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: این نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی قائم شهر برگزار می شود.
وی افزود: این نمایشگاه از تاریخ 18 آذرماه از ساعت 9 تا 12 برای بازدید متخصصان بخش کشاورزی و از ساعت 16 تا 21 برای علاقمندان حوزه کشاورزی آزاد است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران هدف از برگزاری این نمایشگاه را نمایش دست آورد های جدید تکنولوژی، ادوات و ماشین آلات کشاورزی شامل تراکتور، کمباین، انواع سم پاش،ردیف کار، خطی کار و سایر ماشین آلات تخصصی در بخش زراعی و باغی برشمرد.
شهیدی فر اضافه کرد: در این نمایشگاه علاوه بر ادوات ماشین آلات کشاورزی، انواع کود های ریز مغذی، سموم کم خطر و کلینیک های گیاهپزشکی در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در این نمایشگاه تولیدکنندگان و بازرگانان برجسته ایران و برخی کشورهای صاحب تکنولوژی حضور دارند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: کارشناسان جدید الاستخدام و کارشناسان مکانیزاسیون، کشاورزان پیشرو و تشکل های مرتبط با بخش کشاورزی، کارگزاران توزیع کود و سم، کلینیک های گیاه پزشکی، نظام صنفی کارهای کشاورزی و مسوولین مراکز و مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها از این نمایشگاه بازدید خواهند کرد.
شهیدی فر خاطرنشان کرد: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشور در روز افتتاحیه در نماشیگاه کشاورزی، ماشین آلات و صنایع وابسته حضور خواهد داشت.

f99b218d eff5 4ae4 930e 36d4e73eded2 20151115 125703
رییس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: همه کودهایی که در کشور عرضه می شود از تاریخ 21 آبان باید دارای شماره ثبت روی بسته بندی باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، دکتر بازرگان در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن اعلام این مطلب افزود: تا مهلت تعیین شده یعنی تاریخ 21مرداد 94 نزدیک به 1600تقاضا برای بررسی برند فرمول کودی به موسسه تحقیقات خاک و آب ارسال شده که از این تعداد، مدارک 989 برند فرمول کامل بوده که تعیین تکلیف شدند.
وی اظهار داشت: با بررسی 989 برند فرمول ارسال شده، 792 برند فرمول، گوای ثبت دریافت کردند و 198 برند فرمول به علت نقص مدارک و یا عدم تحویل نمونه کودی نتوانستند شماره ثبت کودی بگیرند.
 بازرگان، نداشن پروانه بهره برداری برای تولید کود، کمبود عناصر غذایی و آلودگی به عناصر آلاینده را از دلایل رد 198 برند فرمول کودی عنوان کرد و گفت: به ردشدگان فرصت می دهیم که نمونه های کودی خود را اصلاح کنند.
رییس موسسه تحقیقات خاک و آب گفت: به رغم تاکید ما، قسمت اعظم مدارک در ماه آخر یعنی مردادماه امسال تحویل این موسسه شد و از این رو، با فشار کاری برای بررسی کیفت و شرایط کودها مواجه شدیم.
بازرگان با اشاره به این که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان بزرگترین توزیع کننده کود شیمیایی در بخش دولتی نیز مدارک خود را برای کسب شماره ثبت کودی به موسسه تحقیقات خاک و آب ارسال کرده است گفت: شرکت خدمات حمایتی، شرایط ثبت را به لحاظ کیفی کود دارد.
وی با بیان این که پس از مهلت تعیین شده نیز 1300 تقاضا برای اخذ شماره ثبت کودی تحویل موسسه تحقیقات شده است، افزود: مهلت ارایه تقاضا باز است.
بازرگان، ارایه شماره ثبت برای انواع کودها را تلاشی به منظور سلامت محصول، سلامت جامعه و بهبود تغذیه گیاهی دانست و این اقدام را در طول تاریخ 60 ساله مصرف کود در کشور، منحصر به فرد عنوان کرد.

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی؛ با راه اندازی سامانه پیام کوتاه ثبت کود، خریداران برای اطمینان از اصالت انواع مواد کودی خریداری شده می توانند شماره ثبت برچسب روی بسته کود را به شماره 3000646424 پیامک کنند.
خریداران می توانند در این سامانه با ارسال اطلاعات و مشخصات ماده کودی مورد نظر از تقلبی نبودن محصول خریداری شده، اطمینان حاصل کنند.
این گزارش می افزاید: اقدام مزبور در بهبود وضعیت تولید، عرضه و مصرف مواد کودی موثر و از هزینه های اضافی کشاورزان در خرید و مصرف کودهای تقلبی و بی کیفیت و زیان رسان به محیط زیست ،جلوگیری می کند.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی آیین نامه ثبت و کنترل کیفی انواع مواد کودی را 21 آذرماه سال 93 ابلاغ کرد و بر لزوم ثبت، کنترل کیفی، ساماندهی تولید، توزیع مواد کودی و ارتقاء کیفیت آنها، با استفاده از ظرفیت های قانونی موجود تاکید کرد.
طبق این آیین نامه؛ مؤسسه تحقیقات خاک و آب مأمور شد تا ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ آئین نامه مزبور شیوه نامه اجرایی ثبت مواد کودی در کشور را تدوین و ابلاغ کند و متعاقب آن تمام تولید کنندگان و واردکنندگان مواد کودی موظف به ثبت تمامی مواد کودی تولیدی و وارداتی خود در این مؤسسه شدند. 
همچنین براساس آیین نامه یاد شده عرضه و فروش تمامی مواد کودی از تاریخ 21 آذرماه سال 94 بدون شماره ثبت مؤسسه تحقیقات خاک و آب ممنوع شد.

ثبت سفارش و ورود همه مواد کودی از ۲۱ مردادماه سال جاری منوط به گرفتن مجوز از وزارت جهادکشاورزی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آئین‌نامه ابلاغی وزیر جهادکشاورزی در رابطه با ثبت مواد کودی، مهلت ارائه تقاضای ثبت این مواد برای تولیدکنندگان و واردات‌کنندگان تا تاریخ ۲۱ مردادماه سال ۱۳۹۴ تعیین شده است و تمامی مواد کودی تا این تاریخ طبق مقررات سال ۱۳۹۳ صورت گرفته و نیازمند اخذ ثبت و مجوز از وزارت جهاد کشاورزی نخواهد بود.

ثبت سفارش و ورود تمامی مواد کودی از تاریخ ۲۱ مردادماه سال ۱۳۹۴ نیازمند اخذ گواهی ثبت از مؤسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی است و ترخیص کالا نیز با دریافت و ارائه این گواهی امکان‌پذیر خواهد بود.

دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت با توجه به ضرورت ثبت سفارش و دریافت مجوز واردات کود از وزارت جهاد کشاورزی، شرایط واردات این کالا را برای اجرا به گمرک کشور ابلاغ  کرد