“کود آلی پتاسه نیام” با داشتن مقادیر قابل توجهی پتاسیم محلول، نقش مهمی در تغذیه بهینه گیاه دارد. این کود علاوه بر پتاسیم محلول، دارای مقادیر مناسب از عناصر غذایی ماکرو و میکرو به همراه ترکیبات هوموسی می باشد که تغذیه متعادل گیاه بسیار کمک می نماید. با مصرف این کود، عملکرد کمی و کیفی محصول به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

 

کود آلی فسفاته نیام”دارای مقادیر قابل توجهی از فسفر قابل جذب برای گیاه می باشد. این کود بادربرداشتن ترکیبات هوموسی با کیفیت بالا، نه تنها راندمان جذب فسفر را بالا می برد، بلکه به علت داشتن مقادیر قابل توجهی از نیتروژن و عناصر مغذی (از جمله آهن، روی، منیزیم، منگنز و مس) و همچنین میکروارگانیسم های مفید خاک و اسیدهای آلی، تاثیر چشمگیری در بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و بیولوژی خاک و تغذیه متعادل گیاه دارد. بدیهی است با مصرف این کود عملکرد کمی و کیفی محصول به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

 

خاکها در اثر تداوم برداشت محصول، از نظر مواد معدنی و عناصر غذایی فقیر می شوند و نیاز به کود پیدا می کنند. كود هاي آلي و شيميايي لازم و ملزوم يكديگر بوده و هردو برای ايجاد شرايط مناسب جهت رشد گياهان مورد نياز مي باشند. شرکت نهاده گستر نیام با فرآوری کود مرغی و ترکیب آن با مواد آلی و شیمیایی دیگر، اقدام به تولید کود پایه مرغی با فرمولاسیون منحصر به فرد با نام تجاری چیکونیام نموده است. این کود علاوه براصلاح خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی موجب باروری و حفظ حاصلخیزی آن می گردد.

 

گوگرد یکی از عناصر ضروری برای رشد گیاهان است.نیاز گیاهان به این عنصر حتی بیشتر از فسفر می باشد.نظر بر اینکه شکل قابل جذب گوگرد توسط گیاهان به صورت یون سولفات است،گوگرد عنصری حتما باید به همراه مواد آلی مصرف شودتا میکروب هتروتروف موجود در مواد آلی عمل اکسید اسیون بیولوژیکی گوگرد درخاک را تسهیل نمایند.خاک اطراف ریشه پایین آمده لذا حلالیت عناصر ریز مغذی از جمله PHبا تبدیل گوگرد عنصری به سولفات ،آهن،روی،منیزیم،منگنز و مس افزایش یافته و زرد برگی ناشی از کمبود این عناصرکاهش می یابد.تحقیقات متعدد علمی ثابت کردهاند که کود آلی گوگردی در افزایش سطح فسفر نیز موثر می باشد

 

نظر به اینکه اکثر خاک های کشاورزی آهکی می باشند،کمبود عناصر ریز مغذی در آنها بیشتر به چشم می خورد.این عناصر جایگاه ویژه ای در تولیدات کشاورزی دارند.لذا از آنها به عنوان عناصر خرد با تاثیرات کلان یاد می شود.با توجه به این مهم “گروه تلودی نهاد های کشاورزی نیام” با تولید کود گرانوله کامل ریز مغذی در رفع این مشکل اقدام نمود است. این محصول با توجه به شکل گرانول آن، کمک به توزیع یکنواخت کود کرده واز هدر رفتن آن نیزجلوگیری می نماید.این کود علاوه بر دارا بودن ترکیبات آهن،روی،منیزیم،منگنز،مس و کلسیم به علت وجود مواد آلی و اسد های هیومیک و فولویک در فرمولاسیون آن ،در بالا بردن سطح جذب عناصر ریز مغذی نقش بسیار مهمی ایفا می کند.بدیهی است با مصرف این کود عملکرد کمی و کیفی محصول به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند.
پس از مطالعات انجام شده بر روی خواص سینرژیک استفاده از گوگرد به همراه اسید های آلی”گروه تولیدینهاده های کشاورزی نیام”برآن شد تا با تولید کود سولفوهیوم یک گام از کود های آلی گوگردی متداول فراتر،حذف بی کربنات از آب آبیاری، بالا بردن PH رود. اسید های آلی در این کود در فعالیت هایی نظیر پایین آوردنراندمان جذب عناصر غذایی نظیر فسفر و عناصر میکرو و مهار بیماری های قارچی اثر بخشی گوگرد را بسیاربالاتر می برند.علاوه بر این در ساخت آنزیم های گیاهی،کمک به فتو سنتز و ساخت قند در گیاه،بهبود مزه وبوی محصولات تولیدی،افزایش میکرو ارگانیسم های مفید خاک و بطور کلی بالا بردن کیفیت و کمیت محصولوحفظ حاصلخیزی خاک کشاورزی تاثیر چشم گیری دارند.
تأمین نیاز غذایی و ایجاد تعادل بین عناصر مورد نیاز مرکبات از عوامل موثر در تولید محصول باکیفیت مطلوب، بازارپسندی و افزایش خاصیت نگهداری میوه پس از برداشت می‌باشد. درختان هميشه سبز مانند مركبات، جهت توسعه اندام‌ها و دستيابي به برداشت منظم محصول باکیفیت مناسب، نیازمند مواد غذايي فراوان می‌باشند. در مقام مقايسه با ساير درختان ميوه، تعادل تغذيه ایی براي مركبات از اهميت بيشتري برخوردار است، زيرا مركبات عکس‌العمل های شديد در مقابل كمبود يا بیشبود مواد غذايي از خود نشان می‌دهند. شرکت نهاده گستر نیام با ارائه این محصول جدید می‌کوشد، علاوه بر حفظ تعادل عناصر غذایی، موجب افزایش رشد و باردهی مرکبات نیز باشد.
کیوی گیاهی است که به خاکهائی با PH خنثی، زهکشی خوب و آب و هوای گرم و مرطوب نیاز دارد. کیوی به عناصر پتاسیم، نیتروژن، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و روی نیاز بیشتری دارد.مصرف کودی متناسب با نیازهای غذائی گیاه کیوی در بهبود عملکرد کمی و کیفی محصول تأثیر چشمگیری دارد. در این راستا گروه تولیدی نهاده های کشاورزی نیام اقدام به تهیه و تولید کود اختصاصی کیوی نموده است که دارای مقادیر متناسبی از عناصر ماکرو و میکرو به همراه ترکیبات هوموسی می باشد.

 

فقر ماده آلی در اراضی کشاورزی از یک سو و آهکی بودن آنها از سوی دیگر موجب گردیده است تا پتانسیل تولید محصولات کشاورزی کاهش قابل ملاحظه ای یابد. مواد آلی یکی از ارکان مهم حاصلخیزی خاک به شمار می روند. در اهمیت ماده آلی همین بس که آن را قلب کشاورزی پایدار نام نهاده اند و همچنین آن رادر خاک همانند نقش خون در بدن دانسته اند.”ماده آلی فرآوری شده با اسد هیومیک نیام” با بهبود خواص فیزیکوشمیایی،حاصلخیزی و بالا بردن راندمان جذب عناصر غذایی خاک و کاهش هزینه های تولید محصولات کشاورزی تاثیر به سزایی دارد.

 

عبور آرام و مکرر مواد آلی در حال پوسیدن از مسير دستگاه گوارش گونه هایی از کرم خاکي، موادي را توليد مي‌کند که ورمي‌کمپوست یا طلای سیاه خوانده مي‌شود. از لحاظ کيفي، ورمی کمپوست ماده‌اي آلي سرشار از عناصر غذايي به شكل قابل جذب براي گياه، داراي انواع ويتامين‌ها، هورمون‌هاي محرک رشد گياه و آنزيم‌هاي مختلف می باشد. از سوی دیگر لئوناردیت غنی ترین منبع هیومیک اسید در طبیعت بوده و بخش عمده آن کربن است. از این رو، مصرف آن در کشاورزی می¬تواند ماده آلی خاک را ارتقا بخشد. “گروه تولیدی نهاده های کشاورزی نیام” پس از انجام مطالعات گسترده در زمینه مزایای استفاده تلفیقی از ورمی کمپوست به همراه لئوناردیت، اقدام به تولید محصولی منحصر به فرد با نام تجاری “ورمی هیوم” نموده است. این محصول مکملی کارآمد برای استفاده به همراه سایر کودها بخصوص کودهای شیمیایی می باشد.